Άσθμα: Το παθητικό κάπνισμα διπλασιάζει τον κίνδυνο έξαρσης του άσθματος σε παιδιά


Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα θέτει τα παιδιά με άσθμα σε σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο νοσηλείας, αποκάλυψε νέα ανάλυση.

Στα συγκεκριμένα παιδιά, το παθητικό κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να καταστήσει την πάθηση πιο δύσκολα ελέγξιμη. Επομένως, οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τους περαιτέρω κινδύνους, προειδοποίησαν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Zhen Wang, του Mayo Clinic στο Rochester, δήλωσε ότι προηγούμενες έρευνες συνέδεσαν το παθητικό κάπνισμα με αυξημένη εμφάνιση άσθματος, φτωχότερο έλεγχό του και αυξημένα συμπτώματα.

Η Dr. Beth Corn δήλωσε ότι έχοντας αντιμετωπίσει παιδιά και ενήλικες με άσθμα για χρόνια δεν εξεπλάγη που συχνή, συνεχής έκθεση σε παθητικό κάπνισμα στο σπίτι θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη επιδείνωση και συνεπώς σε μεγαλύτερη πιθανότητα νοσηλείας.


Η επισκόπηση περιέλαβε 25 έρευνες σε περισσότερα από 430.000 παιδιά, με μέση ηλικία τα 7,6 χρόνια.

Τα παιδιά μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζονται πιο αρνητικά από τον καπνό σε σχέση με τους ενήλικες, επειδή οι πνεύμονες και το ανοσοποιητικό σύστημα ακόμα αναπτύσσονται, εξήγησαν οι ερευνητές.

Ο ερευνητής Dr. Avni Joshi, δήλωσε ότι το παθητικό κάπνισμα μπορεί επίσης να περιορίσει την ανάπτυξη των πνευμόνων. Τα αποτελέσματα της επισκόπησης χρησιμεύουν ως υπενθύμιση στους γονείς για το πόσο επικίνδυνο είναι να εκθέτουν τα παιδιά στο παθητικό κάπνισμα.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ‘’Annals of Allergy, Asthma and Immunology.’’
Κόψτε το κάπνισμα για την υγεία όλης της οικογένειας. 

EΥίασις, Δροσίνη 16 Κηφισιά